همه چیز از قرائت گزارش تحقیق و تفحص مجلس از فولاد مبارکه اصفهان در نشست علنی 25 مرداد شروع شد که درآن ۹۰ عنوان تخلف، انحراف و تحمیل خسارت و توزیع رانت بالغ بر ۹۱ هزار میلیارد تومان و همچنین ضعف های ساختاری و نواقص قانونی مورد شناسایی قرار گرفت و نمایندگان با 168 رأی موافق، 13رأی مخالف و 4 رأی ممتنع از مجموع 212 نماینده حاضر، با ارجاع این گزارش به قوه قضائیه موافقت کردند.



پس از انتشار گزارش مجلس، واکنش‌های متعدد بهمراه جزئیاتی از این تحقیق و توفحص در رسانه‌ها منتشر شد که واکنش‌های بسیاری را برانگیخت.

روابط عمومی دفتر حسن روحانی، رئیس‌جمهور سابق، ادعاها مبنی بر مخالفت دکتر حسن روحانی با برکناری مدیرعامل وقت شرکت فولاد مبارکه را تکذیب کرد و نوشت: دفتر رئیس‌جمهور سابق حق شکایت را برای خود در واکنش به این ادعای کذب محفوظ می‌دارد.

در پی طرح نام اسحاق جهانگیری معاون اول روحانی، رئیس دفتر وقت معاون اول سابق توضیحاتی ارائه کرد و نوشت: در خصوص موضوع توصیه انتصاب یکی از مدیران شرکت مذکور؛ نه تنها فرد یاد شده هیچ نسبتی با ایشان ندارند بلکه توصیه‌ای نیز برای بکارگیری نامبرده صورت نگرفته است.

عباس آخوندی وزیر اسبق راه وشهرسازی هم در نامه‌ای به رئیس هیات رسیدگی به رفتار نمایندگان مجلس به این ادعاها پاسخ داد.

محمود واعظی، رئیس دفتر روحانی هم به اتهامات علیه همسرش در فساد فولاد مبارکه واکنش شنان داد و نوشت: بازنمایی قرارداد قانونی که برای همکاری پژوهشی و تحقیقاتی بین یک واحد صنعتی و یک واحد دانشگاهی منعقد شده، به عنوان یک سند تخلف مالی مصداق بارز تهمت، افترا و نشر اکاذیب به منظور فریب افکار عمومی است.

صداوسیما هم از قافله عقب نماند و ضمن رد اتهامات وارد شده به صداوسیما جزئیات قراردادهای قانونی یک دهه اخیر با شرکت فولاد مبارکه اصفهان را منتشر کرد.

واکنش سران قوا
در همین رابطه سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور با اشاره به انتشار گزارش نتیجه تحقیق و تفحص مجلس از شرکت فولاد مبارکه دستور داد تا تمام کسانی که تخلف آن‌ها در فولاد مبارکه محرز شده از کار برکنار شوند و به تخلفات آن‌ها برابر ضوابط و مقررات در مراجع صالح رسیدگی شود.

غلامحسین محسین اژه ای، رئیس قوه قضاییه نیز درباره گزارش اخیر تحقیق و تفحص مجلس از تخلفات فولاد مبارکه گفت: این گزارش هنوز به قوه قضاییه واصل نشده اما به محض وصول، ضمن تشکیل شعبه‌ای ویژه، با دقت و سرعت مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت.

محمدباقر قالیباف، رییس مجلس نیز با اشاره به گزارش تفحص از فولاد مبارکه اصفهان گفت که مجلس لیستی ازاین تفحص علنی نکرده و با اعلام مصادیق قبل از رسیدگی قضایی مخالف است.

واکنش روابط عمومی مجلس و رئیس هیات تحقیق و تفحص به حواشی
حواشی پیش آمده درخصوص گزارش تحقیق و تفحص مجلس از فولاد مبارکه، واکنش روابط عمومی مجلس و رئیس هیات تحقیق و تفحص را نیز در پی داشت

روابط عمومی مجلس
در اطلاعیه ای درباره گزارش تحقیق و تفحص فولاد مبارکه اعلام کرد: آن‌چه در فضای رسانه‌ای منتشر شده است نسخه ای از گزارش تحقیق و تفحص است که باید بعد از بررسی نهایی و اصلاح لازم به قوه قضائیه ارجاع شود و برای انتشار عمومی نبوده است. این نسخه گزارش حتی برای نمایندگان مجلس نیز بارگذاری نشده است و دستگاه‌های نظارتی در حال بررسی چگونگی انتشار رسانه‌ای آن هستند.

حسین میرزایی، رئیس کمیته تحقیق و تفحص از فولاد مبارکه اصفهان نیز با حضور در یک برنامه تلویزیونی به تشریح جزئیات پرداخت و در گفتگویی نیز گفت که متن قرائت شده در صحن علنی مجلس در مورد فولاد مبارکه صد در صد مورد تایید است و نقل مطالبی از  طرف من که این متن مورد تایید نیست کذب محض است.

درویشیان، رئیس دفتر بازرسی ویژه و نماینده ویژه رییس جمهور نیز به حواشی واکنش نشان داد و با بیان اینکه موضوع فساد در فولاد مبارکه مربوط به دولت قبل است، گفت که آیت الله رئیسی از زمان ریاست قوه قضائیه پیگیر این تخلف بود.

پس از گذشت چند روز از قرائت گزارش تحقیق و تفحص از فولاد مبارکه در مجلس و حواشی به وجود آمده باید منتظر ماند و دید که سرنوشت ماجرا به کجا ختم می‌شود؟