زندگی برای کسانی که فکر می کنند یک کمدی و برای کسانی که احساس می کنند یک تراژدی است./هوراس والپول
۱۴۰۳/۲/۶
» اقتصادی » هدف مخالفان زنگنه تضعیف دولت است
تاریخ انتشار : 2019/06/19 - 10:02
 کد خبر: 59305
 377 بازدید

هدف مخالفان زنگنه تضعیف دولت است

طی روزها و هفته‌های اخیر حجم انتقادها و حمله‌ها به مهندس زنگنه وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران از سوی طیف‌های مخالف شدت گرفته است.

هدف مخالفان زنگنه تضعیف دولت است

این گمانه‌زنی‌ها تا جایی پیش رفت که برخی رسانه‌های مخالف دولت از بالا گرفتن اختلاف میان زنگنه با رئیس دولت آقای روحانی گزارش دادند و اینکه آقای دکتر روحانی از عملکرد وزارت نفت در شرایط تحریمی راضی نبوده است. این خبرها در حالی منتشرشده که در مجلس و به‌خصوص کمیسیون تخصصی انرژی نه‌تنها خبری از استعفای و استیضاح زنگنه در میان نیست. بلکه بهارستان نشینان متفق‌القول حامی تداوم وزارتی آقای زنگنه هستند و وی را ایده‌آل‌ترین گزینه برای عبور از بن‌بست تحریمی ترامپ می‌دانند.

ازاین‌جهت بنده به‌عنوان عضو هیئت‌رئیسه کمیسیون انرژی نه‌تنها خبرهای منتشرشده پیرامون احتمال برکناری زنگنه را کذب و شانتاژ خبری جبهه‌های معاند نظام اسلامی می‌دانم.

از مخالفان آقای زنگنه هم می‌پرسم که چه استراتژی و الترناتیوی را برای مدیریت شرایط خطیر کشور پیشنهاد دارند. انتقاد گرچه پسندیده است اما انتقاد یک‌طرفه و تند منجر به افزایش گره‌ها و بحران‌ها می‌شود.

زنگنه به‌عنوان وزیری که سابقه‌ای طولانی در ساختمان وزارت نفت دارد و به‌نوعی با نفت و گاز زندگی کرده است؛ بیش از هر کس دیگری از جزئیات صنعت نفت، وضعیت سرمایه‌گذاری‌ها در این حوزه و آینده این صنعت با خبر است. از سوی دیگر زنگنه در حوزه صنعت نفت چهره‌ای شناخته‌شده و بین‌المللی است.

اتفاقاً مخالفان آقای زنگنه با عطف به این واقعیت‌ها و اینکه وزارت نفت عملکرد قابل قبولی در تأمین نیازهای بودجه‌ای و مالی دولت در شرایط دشوار کنونی داشته، به دنبال حذف زنگنه باهدف اصلی، تضعیف دولت روحانی هستند.

طبیعی است که هرگونه اخلال درروند فروش نفت و ارزآوری از این حوزه، صدمات جبران‌ناپذیری را به دولت در حوزه مالی می‌زند. نقطه تمرکز مخالفان دولت بر همین مسئله است تا با حاشیه قرار دادن زنگنه، دولت روحانی را با مشکلات عدیده اقتصادی مواجه سازند.

از سوی دیگر باید گفت که وزارت نفت به سبب مرکزیت مالی برای کلیت نظام جمهوری اسلامی، فراتر از یک وزارت خانه صرف است و اساساً تصمیم‌گیری‌ها در این وزارت خانه انگار تصمیم‌گیری کل نظام است.

ازاین‌رو اگر نقد و انتقادی هم به وزارت نفت وارد است باید این نقدها با در نظر گرفتن شرایط کلی تصمیم‌گیری کشور مورد ارزیابی قرار گیرد.

وزارت نفت و شخص آقای زنگنه در طی این مدت تمام راهبردشان بر این بوده که تا جای ممکن از ظرفیت‌های بین‌المللی برای فروش بیشتر نفت جهت تأمین بودجه مالی کشور استفاده کنند. بنده طی سفر کاری که در سال ۲۰۱۸ با آقای زنگنه به روسیه داشتم.

از نزدیک توانمندی و دانش مهندس زنگنه را در اجلاس نفتی مسکو دیدم. وقتی نوبت سخنرانی آقای زنگنه رسید، سکوتی کامل در سالن حکم‌فرما شد و همه وزیران مهم نفتی جهان از روسیه تا خالد الفالح عربستان گوش به صحبت‌ها و مواضع نفتی آقای زنگنه کردند. مهندس زنگنه در این نشست به نحو هوشمندانه‌ای چالش‌های آینده این صنعت را تشریح و کشورهای تولیدکننده نفتی را از این موضوع آگاه کرد که نباید با عرضه زیاد، اهمیت و ارزش دلاری نفت را پایین بیاورند.

مهندس زنگنه مثل یک شطرنج‌باز حرفه‌ای نه‌تنها کشورهای تولیدکننده نفتی را متوجه راهبرد جدید نفتی جمهوری اسلامی ایران کرد بلکه با انجام یک بازی حرفه‌ای تمام رقبا مثل عربستان را میخکوب کرد.

* عضو هیئت‌رئیسه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی


برچسب ها : , ,
دسته بندی : اقتصادی , انرژی , خبر داغ , یادداشت
ارسال دیدگاه