- پیام رهبر معظم انقلاب در پی شهادت سردار سرلشکر نیلفروشان
- هشدار سفارت آمریکا به کارکنان خود در سرزمینهای اشغالی
- ۱۳ سند همکاری در سفر نخستوزیر روسیه به ایران پیگیری میشود
- وحید اشتری آزاد شد
- سکوت کشورهای غربی در مقابل کشتار هزاران انسان بیگناه مهر تاییدی بر این جنایات است
- قوه قضاییه : اعدام ۲ مجرم در ملاعام در شهرستان خمین
- زمان حدودی ثبت نام حج مشخص شد
- فوت 7 نفر بر اثر مسمومیت الکلی در مازندران
- راز جوانی ابدی رونالدو فاش شد
- جریمه سنگین AFC در انتظار رقیب هندی تراکتور
- رهبر انقلاب: بر همه مسلمانان فرض است که با امکانات خود در کنار مردم لبنان و حزبالله سرافراز بایستند
- سید حسن نصرالله به شهادت رسید
- لغو کارت سوخت و طرح ترافیک تاکسیهای غیرفعال/ گشتهای مشترک پلیس و تاکسیرانی برای شناسایی سرویس مدارس غیرمجاز
- لوران بلان: همه تیمها به الهلال میبازند
- دستور رئیس قوه قضاییه برای بررسی سریع ابعاد حادثه معدن زغال سنگ طبس
» اجتماعی
» توصیههایی برای گیاهخواران
تاریخ انتشار : 2018/12/19 - 12:36
توصیههایی برای گیاهخواران
گیاهخواری به معنی اجتناب از مصرف گوشت است و رژیمهای گیاهخواری بر پایه مواد گیاهی بوده و دارای مقادیر زیادی میوه، سبزیها، حبوبات، دانه ها و مغزها را شامل میشود.
طی سال های اخیر بحث گیاهخواری به عنوان راهکاری برای حفظ سلامت و دستیابی به وزن و اندامی متوازن، مقابله با بیماری های غیرواگیر مزمن نظیر بالا بودن قند و چربی و فشار خون، مورد توجه قرار گرفته است.
کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز، به افرادی که به دنبال رژیم های گیاهخواری هستند، توصیه کرد که تعادل در مصرف مواد غذایی مختلف را برای تامین نیازهای بدن به مواد مغذی رعایت کرده و حتما در این خصوص با کارشناسان تغذیه مشورت کنند.
فاطمه نوری پور با بیان اینکه محتوای آهن غذاهای گیاهی نسبت به گوشت و جذب آهن از غذاهای با منشأ گیاهی نیز پایین تر است، ادامه داد: گیاهخواران نسبت به همه چیزخواران در معرض خطر بیش تری برای فقر آهن قرار دارند که در نهایت می تواند منجر به کم خونی شود.
به گفته این کارشناس تغذیه نشانه های کم خونی فقر آهن شامل ضعف و خستگی، رنگ پریدگی، سردرد، سرگیجه، کاهش اشتها، سردی دست و پا، تپش قلب یا تنگی نفس و ناخن های شکننده است.
او با اشاره به اینکه گیاهخواران باید برای پیشگیری از کمبود آهن مقادیر کافی محصولات گیاهی دارای آهن را در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانند، منابع شامل آهن را حبوبات از جمله عدس، لوبیا قرمز، لوبیا چشم بلبلی و نخود، گندم، نان گندم کامل، لوبیای سویا، مغزها مانند بادام هندی، شاهدانه، تخمه کدو و آفتابگردان، میوه های خشک مانند کشمش، انجیر و زردآلو، سبزی های برگ سبز مانند اسفناج و بروکلی بیان کرد.
این کارشناس ارشد تغذیه مصرف مواد غذایی دارای میزان بالای ویتامین ث در کنار غذا را در بهبود جذب آهن موثر دانست و منابع عمده ویتامین ث در رژیم غذایی را میوه و سبزی تازه از جمله آب مرکبات مانند آب نارنج و لیمو، فلفل دلمه ای، گوجه فرنگی و سبزیجات برگ سبز مانند بروکلی معرفی کرد.
نوری پور یادآور شد: لازم است در رژیم های گیاهخواری از مصرف چای و قهوه در کنار غذا که مانع جذب آهن می شود، پرهیز شود.
این عضو دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز توصیه کرد: گیاهخواران باید به صورت دوره ای وضعیت آهن بدن خود را بررسی و در صورت نیاز تحت نظر کارشناس تغذیه یا پزشک، مکمل آهن مصرف کنند.
برچسب ها : آهن , رژیم غذایی , سبزیجات , گوشت , گیاهخواران
دسته بندی : اجتماعی , خبر داغ , سلامت
آخرین اخبار
ارسال دیدگاه
آخرین خبرمطالب بیشتر