زندگی برای کسانی که فکر می کنند یک کمدی و برای کسانی که احساس می کنند یک تراژدی است./هوراس والپول
۱۴۰۳/۶/۲۳
» اسلایدر اصلی » در سازمان ملل شورای امنیت چه خواهد گذشت؛ ترامپ و روحانی دیدار می کنند؟
تاریخ انتشار : 2018/09/23 - 13:21
 کد خبر: 17897
 353 بازدید

در سازمان ملل شورای امنیت چه خواهد گذشت؛ ترامپ و روحانی دیدار می کنند؟

آن‌چه ترامپ و تیم او تلاش می‌کنند در شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران پیش ببرند بازی پیش‌بینی نشده‌ای است که قرار گرفتن در آن نیازمتد هوشمندی و در نظر گرفتن همه جوانب بازی است.

در سازمان ملل شورای امنیت چه خواهد گذشت؛ ترامپ و روحانی دیدار می کنند؟

محمد اکبری: مجمع سالانه سازمان ملل  شورای امنیت امسال می تواند روزهای متقاوتی از آنچه در سالهای گذشته بوده باشد. ترامپ و نزدیکان او تلاش می کنند یک بازی پیش بینی نشده ای را در این اجلاس و البته در جلسه شورای امنیت پیش ببرند.

هر چه به روز سفر روحانی به نیویورک و شرکت او در مجمع سالانه سازمان ملل نزدیک می شود، اخبار جالب و البته مشکوکی از سوی امریکا و البته با مدیریت نزدیکان ترامپ و شخص او مخابره می شود. اخباری که قصد دارد این موضوع را القا کند که تیم ایران به دنبال نزدیک شدن به ترامپ و بلکه دیدار با او است.

هیلی بازی را عوض کرد

این بازی ابتدا با خبر نیکی هیلی نماینده امریکا در سازمان ملل در مورد ریاست ترامپ در شورای امنیت و مطرح کردن موضوع ایران بیرون آمد. هیلی آن روز گفت رئیس جمهور ایران هم می تواند در این جلسه شرکت کند. اما وضعیت تغییر کرده و برنامه شرایط جدیدی پیدا کرده است.

حال گفته می شود روز ۲۶ سپتامبر شورای امنیت سازمان ملل جلسه ای برگزار می کند که موضوع آن عدم اشاعه سلاح های کشتار جمعی است و به صورت بریفینگ برگزار می شود یعنی تنها اعضای شورای امنیت امکان حضور در این جلسه را دارند و در ابتدا یکی از اعضا در خصوص موضوع جلسه «بریف» یا خلاصه ای ارایه می دهد و سپس اعضا در این مورد به بحث می پردازند. دلیل تغییر نوع جلسه به نظر می رسد به این خاطر است که در این مدل لزومی برای وقت دادن به ایران نیست و تنها اعضا می توانند ایراد سخن کنند.

نیکی هیلی که ابتدا موضوع جلسه شورای امنیت را در مورد ایران اعلام کرده بود، به تازگی در یک نشست خبری درباره چرایی تغییر موضوع شورای امنیت که 26 سپتامبر (چهارم مهر) با حضور ترامپ برگزار می شود، گفته است تلاش ما بر این است که موضوعات مختلفی که در جهان با آن مواجه هستیم را مطرح کنیم.

وی مدعی شده است: ایران همچنان یک مشکل در هر نقطه خطرناکی در جهان است. هیلی ادامه داد: به نظر می رسد در همه این مناطق رد ایران دیده می شود، بنابراین وقتی درباره ایران صحبت می کنند، درباره گروه های نیابتی و کارهایی که برای بی ثباتی در خاورمیانه انجام می دهند هم صحبت می شود و یقینا در راس مسایل قرار دارد.

هیلی در پاسخ به این پرسش که آیا رئیس جمهوری روحانی و ترامپ در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد دیدار خواهند کرد یا نه؟ گفت: اگر رئیس جمهوری ایران درخواستی برای دیدار با رئیس جمهوری آمریکا بدهد، این ترامپ خواهد بود که برای انجام آن می تواند تصمیم بگیرد.

هیلی اضافه کرد: این برای همه سران حاضر در این نشست هم بهتر است، همان طور که رئیس جمهوری هم می خواست درباره این موضوعات صحبت کند. ما نمی خواستیم محدود شویم اما ایران همچنان بخش اصلی همه این گفت و گوها درباره همه سلاح های کشتار جمعی خواهد بود.

موضوع جالبی که به تازگی روی تصمیم امریکا تاثیر گذاشته و آنها دستور جلسه شورای امنیت و نوع آن را تغییر داده اند این مسئله است که آنها درک کرده اند اختصاص جلسه به ایران و امکان حضور رئیس جمهور یا وزیر خارجه ایران در این جلسه می تواند نه تنها باعث دفاع ایران از خود در رابطه با موضوع جلسه شود و امریکا در شرایط بغرنجی قرار گیرد از طرفی، آمدن نام ایران به وسط کافی است که مسئله برجام مطرح شود که کشورهای عضو به راحتی می توانند امریکا را سیبل قرار داده و انتقاد از ایران به انتقاد از امریکا بدل شود که چرا از برجام خارج شده است.

از این رو نماینده آمریکا به این سوال که آیا تغییر موضوع نشست نظر خودتان بوده یا رئیس جمهوری چنین نظری داشته است، پاسخ نداده است.

وی اظهار کرده است: چهارشنبه رئیس جمهوری آمریکا ریاست شورای امنیت را برعهده خواهد گرفت، به نظر من پربیننده ترین جلسه شورای امنیت خواهد شد، تمرکز اصلی ایران خواهد بود اما اگر سپتامبر پرحادثه را ببینید؛ از موضوع احتمال بمباران شیمیایی ادلب، جنایات مشکوک در انگلستان و تشدید تحریم ها بر کره شمالی، باعث شد موضوع جلسه بازتر شود.

نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد گفته است: روز سه شنبه ترامپ در مجمع عمومی سخنرانی می کند و درباره کمک ها و سخاوتمندی های امریکا به دوستان خود و نه به کسانی که دوستان ما نیستند و مرگ بر کشور آمریکا می گویند، سخن خواهد گفت.

در همین باره وزارت خارجه ایران نیز واکنش نشان داد و مسئله مطرح شدن درخواست دیدار با ترامپ را بازی رسانه ای امریکایی ها خواند. سخنگوی وزارت امور خارجه خبر درخواست ایران برای ملاقات با ترامپ را خبرسازی رسانه ای با اهداف مشخص عنوان کرد و تاکید کرد: از سوی جمهوری اسلامی ایران هرگز درخواست ملاقاتی با آقای ترامپ مطرح نشده است.

«بهرام قاسمی» روز جمعه خبر منتشر شده از سوی یکی از خبرگزاری های خارجی به نقل از نیکی هیلی نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد مبنی بر درخواستی از سوی طرف ایرانی برای ملاقات با رئیس جمهوری آمریکا در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد را مضحک و در جهت ایجاد یک فضای روانی با اهداف مشخص خواند و آن را تکذیب کرد.

قاسمی افزود: اینگونه اظهارات یا خبرسازی ها طراحی رسانه ای – روانی و نعل وارونه زدن های محافل خاصی است که ناشیانه به قلب واقعیات می پردازند؛ این روش ها کاملا برای ما شناخته شده است و آرشیو ما مشحون از این دست خبرسازی هاست.
باید گفت که این وضعیت ادامه خواهد داشت و به روزهای حضور رئیس جمهور ایران در نیویورک هم خواهد کشید. پس حتی اگر خبر دیدار روحانی و ترامپ را نیز بشنویم بعید نیست. خبری که با هدف بازی رسانه ای و تحت فشار قرار دادن تیم ایران پیش خواهد رفت.

ایران چه خواهد کرد؟

برای ایران و اعضای تیم شرکت کننده در مجمع سازمان ملل مهم است که در بازی تیم امریکایی قرار نگیرد. آنچه در حال وقوع است یک بازی پیش بینی نشده و بدون برنامه ریزی است. ترامپ که در دو سال گذشته همه نوع رفتار ساختار شکنانه ای را در هر بعدی پیش برده است حالا سعی می کند این روش را در جلسه شورای امنیت نیز پیاده کند.

اگر رئیس جمهور ایران در جلسه شورای امنیت به ریاست ترامپ شرکت کند هر نوع رفتاری برای این روز احتمال داده می شود. احتمال دارد ترامپ در ابتدا یا پایان جلسه به سمت روحانی بیاید و تلاش کند با دست دادن با او این موضوع را القا کند که این ایران است که رغبت بسیاری برای دیدار و صحبت با ترامپ دارد. یا این احتمال وجود دارد که در این جلسه، ترامپ با برخورد زشت و غیرمعمول، سخنان غیرمنتظره ای را ایراد کند که هر نوع جوابی از سوی ایران، در شان حضور رئیس جمهور آن نباشد.

برخی در داخل ایران، حضور ایران و رئیس جمهور آن را برای دفاع از آنچه به ایران نسبت داده می شود را حق طبیعی و حتمی ایران می دانند و از این رو نرفتن مقامات کشور به جلسه شورای امنیت را از دست دادن فرصت برای دفاع و همچنین ایجاد یک فضای باز به طرف مقابل برای تحت فشار قرار دادن ایران می دانند. اما بازی طرف مقابل و آنچه در حال وقوع است بازی پیچیده ای است که قرار گرفتن در آن نیازمند هوشمندی بالا و در نظر گرفتن همه جوانب است.


برچسب ها : ,
دسته بندی : اسلایدر اصلی , خبر داغ , سیاسی
ارسال دیدگاه