- اجازه نمیدهیم داعش خود را مجددا سازماندهی کند/در روزهای آتی شاهد گسترش روابط با شرق خواهیم بود
- تریبون عمومی محل طرح و حل مسائل اختلافی نیست
- رایزنی بایدن و مکرون درباره برنامه هستهای ایران
- جزییات طرح اعطای سهمیه بنزین به خانوارهای بدون خودرو
- عملیات ساخت خط ۱۰ و ۱۱ متروی تهران در سال آینده
- رامبد جوان ساخت خندوانه جدید را آغاز کرد
- قیمت سکه، طلا و ارز ۹۹.۱۱.۰۶
- عنابستانی: باید از حیثیت من دفاع شود
- کمیته استیناف حکم عدم صلاحیت کمیته تعیین وضعیت را ابطال کرد!/ بازگشت پرسپولیس به خانه اول
- ۸۹ فوتی و ۵۹۴۵ ابتلای جدید کرونا در کشور
- یارانه نقدی سال آینده دو برابر میشود
- پیش فروش ۷ محصول ایرانخودرو برای تحویل آبان تا دی ۱۴۰۰
- ارزش واقعی سهام عدالت چقدر است؟
- توکلی: اگر پیوستن به FATF به معیشت مردم کمک کند به آن رأی میدهم
- حضرتی: فرزندم خریدار تابلو آغداشلو نیست
» اجتماعی
» نگاهی به قدیمیترین متروهای قارهٔ اروپا
تاریخ انتشار : ۱۳۹۹/۰۸/۲۶ - ۱۲:۲۴
نگاهی به قدیمیترین متروهای قارهٔ اروپا
مترو یکی از مهمترین ابزارهای جابجایی مسافر در قاره اروپا محسوب میشود که روزانه میلیونها مسافر را جابجا را در قاره سبز جابجا مینمایند.

در این گفتار بر آن هستیم تا نگاهی به قدیمیترین متروهای این قاره داشته باشیم. آنچه مسلم است قدیمیترین مترو، متروی لندن است و پسازآن سایر شهرها در سراسر جهان بهسرعت از این تکنولوژی استقبال نمودند که در ادامه به بیان برخی از آنها پرداخته میشود.
۱- متروی لندن (۱۸۶۰)
متروی لندن در اصل در سال ۱۸۶۳ بین دو خیابان پدینگتون و فارینگتون افتتاح شد و قدیمیترین مترو در اروپا و سراسر جهان محسوب میشود. نامهای دیگری نیز برای متروی لندن وجود دارد که برخی از آنها عبارتاند از تیوپ و زیرزمینی. اداره تشکیلات فنی و مدیریتی آن بر عهده شرکت Tfl میباشد و در ابتدای بهرهبرداری تونلهای مترو کمعمق بوده و در سالهای اول برای خروج دود لکوموتیوهای بخار دریچههای متعددی در سراسر مسیر زیرزمینی تعبیهشده بود. در حال حاضر متروی لندن دارای ۲۷۰ ایستگاه در ۱۱ خط است که طول آن به ۴۰۲ کیلومتر میرسد. حدود ۴۵ درصد طول خطوط مترو بهصورت زیرزمینی احداثشده است. متروی لندن سالانه یک میلیارد مسافر را جابجا میکند که رقم روزانه گاهی از ۵ میلیون نیز فراتر میرود.
۲- متروی بوداپست (۱۸۹۶)
متروی بوداپست در پایتخت مجارستان بهعنوان یک سیستم حملونقل سریع شناخته میشود که در ماه می سال ۱۸۹۶ با بهرهبرداری از خط زرد (M1) رسماً افتتاح شد. البته خط زرد بعدها در فهرست آثار میراث تاریخی یونسکو ثبت جهانی شده است. سیستم متروی بوداپست برای غلبه بر ازدحام خیابانها در سطح شهر طی مدتزمان دو سال اجرایی شد. شبکه متروی بوداپست دارای ۴ خط زیرزمینی است. خط قرمز که ۵۰۰/۱۰ کیلومتر طول داشته و در سال ۱۹۷۰ افتتاح شد. خط آبی ۳۰۰/۱۷ کیلومتر طول داشته و خط سبز ۳/۷ کیلومتر طول دارد و در سال ۱۹۷۶ افتتاح شد. بازسازی متروی بوداپست برای افزایش ظرفیت و بهبود خدمات از سال ۲۰۱۷ با اجرای پروژه نوسازی خط M2 آغاز گردید.
۳- متروی گلاسکو (۱۸۹۶)
متروی گلاسکو سومین متروی قدیمی در سراسر جهان است که در سال ۱۸۹۶ به بهر برداری رسید. متروی گلاسکو کاملاً زیرزمینی بوده و بهصورت دو خط دایرهای (دوایر بیرونی و درونی) در جهت عقربههای ساعت و خلاف آن کل فضای شهری را پوشش میدهد. پروژه مدرن سازی متروی گلاسکو با نوسازی واگنها و بهکارگیری ۱۷ رام قطار جدید و نیز نوسازی سامانههای سیگنالینگ و کنترل یکی از طرحهای در دست مدیریت شهری است.
۴- متروی پاریس (۱۹۰۰)
متروی پاریس دومین متروی شلوغ در اروپا محسوب میشود که در فرانسه قرار دارد. معماری بینظیر متروی پاریس از نقاط قوت آن محسوب میشود. خط ۱۴ متروی پاریس در سال ۱۹۹۸ بهصورت کاملاً خودکار به بهرهبرداری رسید. همچنین در ادامه فرایند هوشمند سازی مترو، خط یک متروی پاریس در سال ۲۰۱۲ کاملاً خودکار شد.
۵- متروی برلین (۱۹۰۲)
متروی برلین یک سیستم حملونقل سریع است که در سال ۱۹۰۲ افتتاح شد. متروی برلین دارای ۱۰ خط است که درمجموع ۱۵۳ کیلومتر طول دارد. متروی این شهر بر اساس آمار منتشرشده در سال ۲۰۱۷ ۵۵۳ میلیون مسافر را جابجا کرده است. عمده مسیر متروی برلین بهصورت زیرزمینی است. طرح توسعه و بهبود متروی برلین در سال ۲۰۲۰ به تصویب مجلس نمایندگان رسید و اعتباری بالغبر ۵/۳ میلیارد دلار برای نوسازی و توسعه آن تخصیص دادهشده است.
۶- متروی آتن (۱۹۰۴)
متروی آتن در یونان تنها سیستم حملونقل انبوه در این کشور محسوب میشود که شامل ۶۸ ایستگاه بوده و در سال ۱۹۰۴ به بهرهبرداری رسید. این سیستم نقش بسیار باارزشی در جابجایی شهروندان و ایجاد مشاغل مستقیم و غیرمستقیم در آتن ایفا نموده است.
۷- متروی هامبورگ (۱۹۱۲)
سیستم متروی هامبورگ بهصورت زیرزمینی و نیز در ارتفاع احداثشده است. متروی این شهر در سال ۱۹۱۲ مورد بهرهبرداری قرار گرفت. مترو در این شهر دارای ۱۰۶ کیلومتر طول بوده و برنامههای توسعه و نوسازی آن در دست انجام است. بر اساس آمارها ۶۰ کیلومتر از طول مترو زیرزمینی بوده و حدود ۴۴ کیلومتر از طول آن در ارتفاع است. در سیستم متروی هامبورگ جدیدترین قطارهای سری DT5 مورداستفاده قرارگرفته است که دارای سامانههای راحتی مسافر بسیار مطلوبی است و میتواند ظرفیت حمل مسافر تا میزان قابلملاحظهای افزایش دهد.
۸- متروی مادرید (۱۹۱۹)
متروی مادرید حدوداً ۲۹۳ کیلومتر طول دارد و یکی از طولانیترین شبکههای متروی جهان محسوب میشود. خط یک متروی مادرید در سال ۱۹۱۹ مورد بهرهبرداری قرار گرفت. سیستم متروی مادرید دارای ۱۳ خط و ۳۰۲ ایستگاه است. سالیانه ۶۷۰ میلیون مسافر را جابجا میکند و بیشترین تعداد پلهبرقی در متروی مادرید است. ازنظر توجه به امور معلولان و افراد ناتوان دارای تجارب بسیار موفقی بوده و سهم نسبتاً بالایی را در مقایسه با سایر مدهای حملونقل در مادرید دارا میباشد.
۹- متروی بارسلونا (۱۹۲۴)
متروی بارسلونا در اسپانیا دارای ۱۶۶ ایستگاه بوده و ۱۸۹ کیلومتر طول دارد. خط یک متروی بارسلونا در دسامبر سال ۱۹۲۴ مورد بهرهبرداری قرار گرفت. متروی بارسلونا عمدتاً زیرزمینی بوده و دارای ۱۲ خط است.
۱۰- متروی مسکو (۱۹۳۵)
متروی مسکو مهمترین سیستم حملونقل در روسیه است که مرکز شهر مسکو را به مناطق مختلف صنعتی و مسکونی متصل ساخته است. متروی مسکو در سال ۱۹۳۵ افتتاحشده است. سهم متروی مسکو از بازار حمل مسافر ۵۶ درصد میباشد. متروی مسکو دارای ۱۵ خط است. مسکو همچنین دارای حملونقل مکمل مترو نظیر مونوریل و خط آهن سبک نیز هست که تعداد ایستگاههای مونوریل از ۶ ایستگاه فراتر نمیرود. مترو در مسکو مجموعاً ۲۷۵ ایستگاه دارد و روزانه ۹ میلیون مسافر را جابجا میکند.
برچسب ها : سید محسن بهره دار،مترو،اروپا
دسته بندی : اجتماعی , حمل و نقل , خبر داغ , یادداشت

آخرین اخبار
ارسال دیدگاه
آخرین خبرمطالب بیشتر