زندگی برای کسانی که فکر می کنند یک کمدی و برای کسانی که احساس می کنند یک تراژدی است./هوراس والپول
۱۴۰۳/۱/۱۰
» اجتماعی » ۸۰۰ هزار تن کالاهای اساسی و ۴۰۰ هزار تن مواد اولیه کارخانه ها ترخیص شد
تاریخ انتشار : 2020/11/14 - 14:06
Warning: Use of undefined constant   - assumed ' ' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home1/tadbiret/public_html/wp-content/themes/1111111/sidbar/single.php on line 16
 کد خبر: 121195
 121 بازدید

در ۱۰ روز گذشته

۸۰۰ هزار تن کالاهای اساسی و ۴۰۰ هزار تن مواد اولیه کارخانه ها ترخیص شد

وزیر صنعت، معدن و تجارت (صمت) از ترخیص ۱.۲ میلیون تن کالا، معادل حدود یک هشتم کالاهای موجود از گمرکهای کشور در ۱۰ روز اخیر خبر داد.

۸۰۰ هزار تن کالاهای اساسی و ۴۰۰ هزار تن مواد اولیه کارخانه ها ترخیص شد

علیرضا رزم‌حسینی اظهار کرد: این میزان از کالاهای ترخیص شده از مجموعه ۸.۳ میلیون تن کالاهای رسوبی مانده در گمرکها بوده که ۴.۳ میلیون تن آن کالاهای اساسی و ۴ میلیون تن دیگر مواد اولیه کارخانه ها بوده است.

وی با اشاره به اینکه ترخیص ۱.۲ میلیون تن کالاهای رسوبی گمرکها از ۱۰ روز پیش پس از ابلاغ مصوبه ستاد اقتصادی دولت به ریاست رئیس جمهور مبنی بر ترخیص سریع کالاهای رسوبی مانده در گمرک انجام شده است، گفت: تعامل و همکاری خوبی میان گمرک جمهوری اسلامی ایران، بانک مرکزی، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صمت، دادستانی کشور و دستگاه قضا بوده است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین وعده داد که کالاهای ترخیص شده به تدریج وارد شبکه توزیع خواهد شد و ظرف هفته‌های آینده تاثیر خود را بر بازار می‌گذارد.

رزم حسینی همچنین با بیان اینکه وزارت صمت ۴۰ درصد از اقتصاد و ۳۸ درصد اشتغال کشور را در دست دارد، گفت که این وزارتخانه باید برای فراوانی کالا و تامین مواد اولیه کارخانه ها اقدام کند، اما باید بپذیریم که در یک شرایط جنگ اقتصادی قرار داریم و در این شرایط همه باید دست به دست هم دهند و با تعامل شرایط را تسهیل کنند.

تملیک و مزایده کالاهایی که صاحبان شان تمایلی به ترخیص آنها از گمرک ندارند

وی که در یک برنامه تلویزیونی سخن می گفت، در خصوص برخی کالاها که صاحبان آنها تمایلی به ترخیص آنها از گمرکهای کشور ندارند نیز اظهار کرد: بر اساس قوانین، گمرک تصویب کرده که چنانچه صاحبان کالاها نسبت به ترخیص کالا های خود اقدام نکنند این کالاها به املاک تملیکی می‌روند و به مزایده گذاشته خواهند شد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در پایان از ترخیص ۳۵ هزار تن برنج های مانده در گمرکهای کشور خبر داد و گفت: این میزان از برنج نیز به بازار عرضه خواهد شد و تاثیر خود را به زودی بر بازار خواهد گذاشت.

لازم به یادآوری است که با ابلاغ مصوبات اخیر ستاد هماهنگی اقتصادی دولت و ستاد تنظیم بازار، برای رفع موانع ترخیص کالا که در اهم آن حل و فصل مشکلات ارزی قرار داشت، مقرر شد که بانک مرکزی تأمین ارز ترجیحی کالاهای اساسی فاقد اسناد مالکیت، با اولویت اعلامی وزارت صمت انجام دهد،همچنین بانک مرکزی نسبت به صدور اعلامیه تأمین ارز برای کالاهای اساسی اعتباری با تعهد سه ماهه از زمان ترخیص کالا از گمرک (جهت تأمین ارز ترجیحی) اقدام کند. از سوی دیگر کالاهای اساسی و کالاهای ضروری مورد نیاز واحدهای تولیدی با تشخیص و اعلام وزارت صمت (دارای قبض انبار تا ۱۰ آبانماه ۹۹)، بدون الزام به کدرهگیری بانک مرکزی، از گمرکها ترخیص شوند؛ به گونه ای که از تاریخ ۱۰ آبان به بعد واردکنندگان بتوانند از رویه های بانکی (ارز نیما)، واردات در مقابل صادرات (خود و غیر)، برای پروانه های صادراتی سال ۱۳۹۸ به بعد، ارز اشخاص، از طریق سامانه جامع تجارت (کنترل توسط صمت و بانک مرکزی) استفاده کنند.

همچنین گمرک ایران موظف شده نسبت به ترخیص درصدی کالاهای اساسی و نهاده های تولید (ردیف تعرفه و اولویت توسط صمت اعلام می‌شود) تا سقف ۹۰ درصد که در صف «تخصیص» یا «تأمین» ارز بانکی باشند اقدام کند و از سویی چنانچه ردیف تعرفه مندرج در ثبت سفارش کالا با استنباط گمرک تغییر کند، مشروط براین که شرح تجاری کالا تغییر نکند و ردیف تعرفه استنباطی گمرک، جزو ردیف تعرفه کالاهای ممنوعه (گروه۴) یا اولویت ارزی غیرفعال(گروه ۲۷)، یا ردیف تعرفه کالاهای دارای تولید مشابه داخلی نباشد، درخصوص اقلام گروه های ۱ و ۲۱،۲۲،۲۳ و ۲۴، نیازی به اصلاح ثبت سفارش وزارت صمت نخواهد بود.

بیشتر بخوانید:

نیازمند محدودیت تردد و مجازی کردن فعالیت‌ها هستیم

پر مشغلگی نمادین، جایگزینی برای اثربخشی در کارمندان

چرا تعداد «اراذل و اوباش» روز به روز زیاد می‌شود؟


برچسب ها :
دسته بندی : اجتماعی , تله تایپ , خبر داغ , شهری
ارسال دیدگاه